A mai esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ, és a porcelán illetve műanyag ötvözetek egyre nagyobb teret hódítanak. Ezek az anyagok, amikkel az amalgám töméseket kiválóan lehet helyettesíteni, valamint nagyobb lukak esetén betét (inlay és onlay) készíthető a fogakkal teljesen megegyező színben évek óta elérhetőek a fogászatban.

Fogászatunkon nagy hangsúlyt fektetünk az esztétikára, így ma már csak esztétikus fehér töméseket készítünk. Ezek teljesen fogszínű, fényre kötő tömőanyagból készülnek és kisebb vagy közepes szuvasodások ellátására használhatók az elülső és rágófogakon egyaránt, és az amalgám töméseket nagyon jól kiváltják. Ha problémája van régi amalgám töméseivel, vagy az évek során a tömés alatt szuvasodás alakult ki, akkor javasoljuk az amalgám tömései cseréjét.

Amennyiben nem elégedett mosolyával, kisebb formai hibák, elszíneződések, vagy esztétikai problémák miatt, a legjobb megoldás a porcelán héj. Ez a modern fogászat leglátványosabb vívmánya. Hollywood sztárjai és más hírességek is porcelán héjjakkal teszik tökéletessé fogsorukat és ragyogóvá mosolyukat. Csupán a fog elülső felszínének az előkészítésére van szükség, és rákerülhet a héj, amely ragyogóan fehér, természetes hatású fogakat eredményez.

Ha letört, vagy csúnya valamelyik első foga, fogorvosunk a rendelőben élpótlássaltudja azt korrigálni a tömésekhez használt kompozit tömőanyag segítségével. Ezt akkor lehet alkalmazni, amikor egy tömés már nem lenne elegendő, de koronát még nem szükséges készíteni.

Az őrlőfogakba nagy méretű szuvasodások okozta lyukak esetében az esztétika és a tartósság megteremtése céljából inlay illetve onlay készítését javasoljuk. Azokban az esetekben alkalmazzuk ezeket, amikor az esztétikus kompozíciós tömőanyagot már nem lehet akkora mennyiségben és kiterjedésben sikeresen alkalmazni. A betétek készülhetnek speciális műanyag-porcelán ötvözetből, tisztán porcelánból, vagy tartóssága miatt javasolt aranyból is.