BOI, BCS basalis implantátumok, KOS egyfázisú implantátumok
Egyedülállóan komplex azonnal terhelhető implantátum család

A kutatási eredmények bebizonyították, hogy az azonnali terhelésben rejlő hatalmas lehetőségek mára biztonságosan alkalmazhatóak, semmivel sem rosszabb hosszú távú eredményeket produkálva, mint a klasszikus, kétfázisú implantátumok. Cégünk elkötelezett híve az azonnali terhelésnek, ezért is tapasztaljuk örömmel, hogy egyre több orvos érdeklődik a páciensek igényeivel egybevágó metodika iránt.
A Dr. Ihde Dental termékeiből összeállított, azonnali terhelésre alkalmas implantátum család (KOS-BCS-BOI) kiemelkedik a többi implantátumrendszer közül.

Míg más gyártók csak marginálisan, a piac nyomásának eleget téve kezelik az azonnali terhelés kérdését, a Dr. Ihde Dental-nál sok-sok év és több tízezer behelyezett ONE-PIECE implantátum tapasztalatát sűrítették egy készletbe. A KOS implantátumok több mint egy évtizedes fejlesztés és klinikai tesztelés eredményeképpen mára a legflexibilisebb megoldást kínálják. Az egyfázisú implantátumok között egyedülálló módon eltekinthetünk a párhuzamos behelyezéstől és a csontkínálatot maximálisan kihasználva is biztosak lehetünk benne, hogy négyféle implantátum-fej párhuzamosítási technikánk közül valamelyik alkalmazható lesz és nem állítja megoldhatatlan probléma elé sem az orvost sem a fogtechnikust. BCS – bikortikális csavarjainkkal kiegészítve az egyfázisú rendszer azoknak a pácienseknek a kompromisszum mentes rögzített pótlással történő ellátását is lehetővé teszi, akik protetikai ellátásra már alkalmatlan fogaik eltávolítása miatt eddig csak később juthattak volna végleges megoldáshoz.

3 Day solution – Megoldás 3 nap alatt

Speciális, szabadalmaztatott basalis implantátumainkkal – BOI, BCS, Diskos – a legtöbb esetben hosszadalmas és költséges csontfelépítés helyett azonnali implantációt és terhelést kínálunk pácienseink részére. Nem számít, hogy régóta fogatlan vagy hány extrakcióra váró foggal érkezik a páciens, 72 órán belül hosszú távú ideiglenes vagy véglegesen rögzített fogművel távozhat. Ez a technológia kortikálisan rögzített bazális és laterális implantátumokat alkalmaz, nem lehetőségként hanem minden esetben betartandó protokollként kezeli az azonnali terhelést. Jól képzett szakembereink számára ez szélesebb indikációs területet és valódi alternatívát jelent a computer vezérelt behelyezési technikák mellett. A cégtulajdonos Prof. Dr. Stefan Ihde által írt könyv a „Principles of BOI” meghatározó műnek számit a bazális implantológiában.

A páciensek nagy része ma már tisztában van azzal, hogy a fogászati implantátumok alatt a balesetben vagy fogbetegség következtében elvesztett fogak pótlását értjük az állcsontba csavarozott titán műgyökerekkel. A fogpótlásnak e modern ága már több mint 40 éve létezik, mégis sok minden megváltozott az elmúlt pár évben. Az Internetnek is köszönhetően egyre több információhoz juthatunk e témában azt tapasztalva, hogy napról-napra nő azon orvosok és klinikák száma, ahol fogászati implantációt is ajánlanak a páciensek számára.

A Dr. Ihde Dental több mint 50 éves tapasztalata és páciensorientált tevékenysége eredményeképpen ma már a páciensek 99%-ának ajánlhatunk a műtét napjától ideiglenes, majd az azt követő 3-6 napon belül végleges rögzített pótlást.

Előbb vagy utóbb a legtöbbünk szembesül vele, hogy fogorvosunk azt mondja már nem tudja megmenteni fogunkat és azt el kell távolítani. Sokaknak ez már talán be is következett és foghiánnyal, foghiányokkal élnek, esetleg részleges vagy teljesen kivehető pótlást – protézist – hordanak. Ez az állapot nem is biztos, hogy csak öregkorban következhet be, hiszen sok szakember találkozik már 20-30 éves foghiányos páciensekkel. Felmerül a kérdés, hogy az elvesztett fogakat hogyan lehet pótolni?

Napjainkra a tudomány és ezen belül a fogászat már eljutott olyan fejlettségi szintre, hogy a fogászati implantátumok – azaz műgyökerek – az elvesztett fogak helyére rutinszerűen, biztonságosan beültethetőek. Az implantációt végző fogorvosok többsége azt vallja, hogy ez a beavatkozás nem kell, hogy nagyobb kockázattal járjon, mint egy foghúzás. Mégis mikor fogászati implantációról beszél az orvosunk, sokak előtt egy hosszadalmas és költséges eljárás rajzolódik ki, pedig ez sem kell, hogy mindenképpen így legyen.
Az itt leírt módszer a páciensek döntő többségénél alkalmazható – ezt a kezelőorvos mindig nagyon alaposan megvizsgálja – és az eljárás előtt általában elegendő egy panorámaröntgen felvétel és egy szakszerű tervezés, amit szintén a kezelő orvos végez el.

Fájdalommentes fogpótlás implantátumokkal 1 hét alatt – KOS, BCS

A „minimalinvaziv” (vagy lebenymentes, ahogy a szakemberek nevezik) technika már több mint 25 éve létezik a fogászatban. Ez egy „vér és fájdalommentes” módszer, melynek lényege, hogy a fogíny felvágása helyett a kezelőorvos – sebész vagy fogorvos – az íny átfúrásával hozza létre a kívánt üreget a csontban a becsavarozandó implantátum (műgyökér) számára (Pl.: Dr. Ihde Dental – KOS). A páciensek ez idő alatt helyi érzéstelenítésben részesülnek, és tapasztalataink szerint az esetek többségében ennek elmúlása után már nincs szükségük utólagos, otthoni fájdalomcsillapításra. A fogínyen csak apró lyukakat ejtett az orvos és nem kell megvárni a hosszadalmas (3-6 hónapos) gyógyulási időt, a fogtechnikus által készített új fogak 4-6 nap után a szájba helyezve rögzíthetőek. Ez idő alatt sem maradnak fog nélkül, hiszen a beültetés napján egy ideiglenes pótlást kapnak, mellyel már aznap enni, beszélni tudnak. Aki tehát attól tartott, hogy ha „rászánja” magát fogai rendbe hozására azzal több napi vagy heti betegszabadságra vagy hosszas fájdalomra számíthat, most megnyugodhat. Egy nagyobb pótlás esetében – 4 vagy több tagú illetve körhidak, azaz teljes pótlás – még az sem akadály, ha egy vagy több, protetikailag nem ellátható azaz nem megmenthető fog akadályozná az implantációt. Speciális implantátumaink (Dr. Ihde Dental – BCS) közvetlenül a foghúzás után behelyezhetőek és más implantátumokkal (Dr. Ihde Dental – KOS vagy BOI) vagy arra alkalmas fogakkal összeblokkolhatóak. Ez egy olyan stabil konstrukciót eredményez, melyet professzionálisan képzett orvosaink teljes biztonsággal magas esztétikai követelmények mellett is azonnal meg tudnak terhelni. Általánosságban elmondható az implantációs pótlásokról, hogy nem csak jobb rágóképességet és szebb megjelenést biztosítanak, hanem összességében javítják a páciensek életminőségét, magabiztosságot és jobb közérzetet garantálnak.

BOI – Implantáció garantáltan csontpótlás nélkül azonnali terheléssel

A fogorvosok és szájsebészek egyre gyakrabban találkoznak azzal a problémával, hogy az implantációra jelentkező vagy azután érdeklődő páciensek bizonyos százalékának nem tudják önmagában a műgyökerek behelyezését ajánlani. A sokáig halogatott fogpótlás vagy akár évtizedekig hordott híd vagy protézis alatt a rágóerővel közvetlenül nem terhelt csont olyan mértékben visszahúzódott – leépült -, hogy fogászati implantáció előtt csontfelépítésre vagy „szinusz-emelésre” van szükség. Ez a beavatkozás történhet szintetikus csontpótló anyagokkal vagy a páciens saját csontjának átültetésével. Sok orvos tartja előnyösnek a beteg csípőjéből való csontnyerést, mások a koponya, az állcsont megfelelő területéről veszik ki és építik be a megfelelő helyre a szükségesnek ítélt csontot. Míg az előbbi eljárás minden esetben kórházi körülmények között altatásban történik, utóbbinál gyakran elég a helyi érzéstelenítés. Általánosságban mindkét eljárásról elmondhatjuk, hogy megfelelő csont nyerése érdekében egészséges testrészünket kell „feláldoznunk” állcsontunk gyógyítása érdekében. A csontépítés vagy átültetés azonban a műtéti folyamat csak első része, minden esetben újabb műtét, műtétek követik azt és gyakran 2 év és 4-5 műtét is eltelik mire a páciens rögzített pótláshoz jut. Az altatás önmagában is jár műtéti kockázattal, a csontfelépítések pedig gyakran nem hozzák meg a kívánt eredményt.

Miért ne lehetne azonnal implantálni a pácienseket?

Az orvosok többsége által használt csavar implantátumok beültetéséhez jól meghatározott terület és csontmennyiség kell. Svájci központunk irányításával több, mint 15 éves folyamatos fejlesztése és tesztelése folyik külön-külön is alkalmazható rendszereinknek melyeknek ötvözésével ma a páciensek 99%-ának az implantáció napján ideiglenes, azt követő 3-6 napon belül végleges rögzített pótlást tudunk biztosítani.

Helyi érzéstelenítésben feltárásra kerül az oldalsó íny terület. Ezután egy vertikális és egy horizontális vágást frézelünk a csontba, ahová behelyezzük az implantátumot. A BOI® implantátumok trans-osseálisan kerülnek beültetésre: ez azt jelenti, hogy alaplapjuk a kortikális belső és külső részét is elérik. A BOI® implantátumokat elmozdulás (pl. a csontosodás alatt) ellen csavarokkal lehet rögzíteni. A műtétet követően azonnal megtörténik a lenyomatvétel, a páciens a következő napon már vázpróbára, a műtétet követő 2-3. napon pedig a végleges vagy hosszú távú ideiglenes (6 hónap) pótlás beragasztására érkezik a rendelőbe. Alapvetően az implantátumokat a protetikai felépítmény (pl. híd) stabilizálja. A sikeres implantálás záloga a csontállomány és a rágóerők ismerete illetve a minél előbbi (lehetőleg 72 órán belüli) protetikai ellátás.